Mensen met fysieke klachten zoals bijvoorbeeld rugklachten, kennen het volgende advies vast wel: ‘’Luisteren naar je lichaam’’. Alleen dat luisteren naar je lichaam heeft er misschien wel voor gezorgd dat je nu juist klachten hebt. Het lichaam is een slim mechanisme en weet wanneer het signalen af moet geven om je te laten weten dat er een probleem is. Alleen hoe weet je nou eigenlijk wanneer er een probleem is? Hoe kun je de verkeerde signalen van elkaar onderscheiden?
Signalen herkennen
De kans is groot dat je de signalen van je lichaam niet goed kunt herkennen. Welke is nu belangrijk en welke juist niet? Ik vind het advies ‘’luisteren naar je lichaam’’ dus te kort door de bocht. Het heeft namelijk alleen zin wanneer je weet waar je naar moet luisteren. Iemand die klachten aan de rug heeft, zal sneller luisteren naar zijn of haar lichaam door rust te houden. En de rug juist niet te belasten. Of er wordt aandacht besteed aan de rug, maar aan de verkeerde plek.
Mijn toegevoegde waarde
In dat geval gaat het luisteren naar je lichaam dus helemaal niet helpen. En juist dát is mijn toegevoegde waarde als coach. Ik leer jou hoe je de juiste signalen van je lichaam opvangt, interpreteert en welke vervolgactie je ertegenover zet. Doordat ik je een spiegel voorzet en je vragen stel over wat je voelt, kom je sneller op de plek waar jij wilt komen. Waarschijnlijk wil je definitief van klachten af wanneer daar sprake van is. Je dient dan juist anders te leren luisteren naar je lichaam. Met de try-out kan ik je uitleggen hoe je dat aanpakt.
Ja, ik wil me aanmelden
Klachten voorkomen
Klachten aan de rug ontstaan niet per definitie door het hebben van een zwakke rug. Het kan best een probleem zijn wat zich in het onderlichaam voordoet. Dat betekent niet dat de rug niet aangesterkt hoeft te worden. Ik ben van mening dat je hele lichaam namelijk sterk genoeg moet zijn, zodat klachten worden voorkomen. Dat betekent dus dat alle spiergroepen op een goed niveau komen. Het gaat om de manier van bewegen. Denk bijvoorbeeld aan de houding, maar ook aan de ademhaling. Beide zijn enorm belangrijk bij het goed uitoefenen van de oefeningen. Daar help ik je graag bij!
Verkeerde beweegpatronen doorbreken
Verkeerde beweegpatronen kunnen zo daadwerkelijk worden doorbroken. Met andere woorden: je stapt niet steeds in dezelfde valkuil, wat je voorheen wel deed. Grote kans dat je dus ook iets moet doen wat je lichaam niet gewend is. Er ontstaan situaties waar je juist even niét moet luisteren naar je lichaam. Toch helpen die situaties waarin je iets ongebruikelijks moet doen, jou dan juist wél verder!
Echt leren luisteren
Wil jij van je fysieke klachten af? En/of op het gebied van krachttraining en gezondheid beter presteren? Krachtig in het leven komen te staan? Beter trainen is meer dan alleen het correct uitvoeren van een oefening. Het gaat om een proces waarbij je daadwerkelijk aan gaat voelen wat er gebeurt in je lichaam. Het gaat ervoor zorgen dat je echt leert te luisteren naar je lichaam op een manier zoals het ook bedoeld is. Vraag een gratis proefles aan om het verschil te ervaren!